VINAŘSTVÍ U Špillarů - vinařství a vinný sklep Hodonice

Obecní 402, 671 25 Hodonice Jihomoravský kraj

Web: www.uspillaru.cz
IČO: 46327401
DIČ: CZ5509171877
Email: uspillaru@centrum.cz
Mobil: +420 602 534 741 - pan Ing. Špillar (majitel)

 

Vinařství Špillar nabízí širokou paletu jakostních i přívlastkových vín z řady tradičních i méně tradičních odrůd. Navštivte nás, rádi Vás přivítáme v příjemné atmosféře našeho vinného sklepa „U Špillarů“.

Již více než 30 let vyrábíme kvalitní vína, která získala bezpočet ocenění na řadě výstav. V roce 1999 byl vybudován nový vinný sklep „U Špillarů“. V jeho areálu se nachází nové výrobní prostory, archiv s bankou vín a vinárna pro pořádaní akcí spojených s ochutnávkou vín. Vinný sklep „U Špillarů“ se nachází v proslulé znojemské vinařské podoblasti, v obci Hodonice, která leží přibližně 10 km od města Znojma...

 

Vinařství

Můžeme se pochlubit dlouholetou tradicí zpracování hroznů vinné révy. Ročně produkujeme jakostní i přívlastková vína řady běžných i méně tradičních odrůd. Z přívlastkových vín u nás naleznete jak vína kabinetní, tak vína pozdního sběru čí výběry z hroznů.

Preferujeme tradiční výrobu vína s minimálním zásahem do procesu vinifikace. Hrozny nakupujeme od pěstitelů z nejlepších viničních tratí moravské vinařské oblasti, především z vinařské podoblasti znojemské. Pečlivě dbáme na to, aby byl při výrobním procesu zachován typický charakter a vlastnosti jednotlivých odrůd.

Vinárna

Vinárna nabízí kapacitu pro 50 osob. Poskytuje skvělou atmosféru v prostředí tradičního kvelbeného sklepa. Nabízí ideální prostor pro setkávání s přáteli, rodinou či kolegy nad sklenkou dobrého vína. Chcete-li ochutnat víno přímo tam, kde vzniká a je o něj dobře pečováno, pak jste srdečně vítáni.

V rámci vinárny pořádáme:

- akce pro pracovní kolektivy
- akce pro firemní klienty
- rodinné oslavy
- individuální akce v rámci turistických pobytů
- akce v rámci nabídky programů

 

Nabídka programů
Vyberte si z ucelené nabídky programů pro návštěvníky vinného sklepa “U Špillarů”. Ať se u nás zdržíte celý večer nebo přijedete jen na chvíli, my se o Vás dobře postaráme.

1. Krátké zastavení v moravském vinném sklípku
Ochutnávka 8 vzorků vína, malé pohoštění (domácí klobása, sýr, chléb, minerálka). Doba trvání programu: 1,5-2 hod.

2. Celovečerní posezení v moravském vinném sklípku
V rámci tohoto programu nabízíme tyto varianty degustace:

- malá ochutnávka – 6 vzorků vína, malé pohoštění (domácí klobása, sýr, chléb, minerálka)
- bežná ochutnávka – 10 vzorků vína, z toho 4 vzorky v archívním sklepě, malé pohoštění (domácí klobása, sýr, chléb, minerálka)
- pro milovníky vína – 15 vzorků vína, z toho 6 vzorků v archívním sklepě, malé pohoštění (domácí klobása, sýr, chléb, minerálka)

Současně při celovečerní akci připravujeme různé varianty občerstvení pro návštěvníky:

Studená mísa pro 1 osobu (300g – výběr uzenin a sýrů, zeleninová obloha, pečivo)
Bufetový stůl A – studené mísy (uzeniny, zabijačkové speciality, sýry, zelenina)
Bufetový stůl B – studené mísy (stejně jako u varianty A), k tomu teplé řízečky a domácí bramborový salát
Zvláštní nabídka – příprava specialit dle výběru zákazníka (roštěná, vinařský guláš, živáňská pečeně na otevřeném ohni, domácí sekaná s vepřovou panenkou a další pokrmy)
Během celého večera je nabízeno sudové víno z naší produkce. Současně lze volit z celé řady lahvovaných vín na základě Vašeho výběru. Samozřejmostí je pak nabídka teplých i studených nealkoholických nápojů. Pro zpříjemnění atmosféry Vašeho pobytu u nás zajistíme živou produkci cimbálové hudby, pro menší akce pak vystoupení harmonikáře.


Aktuální informace o našem vinařství naleznete na našem Facebooku. 

 

 

Ověřená firma

Otevírací doba

Dle telefonické domluvy a objednávek.

Kontaktovat firmu